09/04/2021

Espiria rekryterar ny förvaltare med expertis inom hållbara investeringar

Espiria rekryterar Huizi Zeng som med lång bakgrund inom impact-investeringar ska vidareutveckla arbetet med förvaltning kopplade till de globala målen för hållbar utveckling.

Huizi Zeng har 15 års erfarenhet från investeringsverksamhet, analys och finansiell rådgivning, senast från rollen som rådgivare inom impact-investeringar för China Alliance of Social Value Investment och som egen konsult. Hon har tidigare haft roller på bland annat Beringer Finance och Willis Towers Watson, men även East Capital där hon var analytiker under åren 2011-2016.

Huizi Zeng har en kandidatexamen i ekonomi från Huazhong University of Science and Technology i Wuhan och en master i ekonomi, med finans som specialistområde, från Handelshögskolan i Stockholm.

Rekryteringen görs mot bakgrund av Espirias prioriterade arbete med att integrera fler hållbarhetsaspekter i förvaltningen. Espiria genomgår ett omfattande förändringsarbete med målet att bli ledande inom global aktie- och nordisk ränteförvaltning kopplad till de globala målen för hållbar utveckling. I januari inledde East Capital Group även ett samarbete med den brittiska impact-investeraren Alquity för att vidareutveckla hållbarhetsarbetet inom såväl tillväxt- som utvecklade marknader, inom vilka Espiria har sitt huvudsakliga fokus.

Peter van Berlekom, CIO på Espiria, kommenterar: ”Rekryteringen av Huizi innebär att vi ytterligare förstärker vår kompetens inom ESG- och impact-investeringar. Huizis gedigna erfarenhet inom förvaltning med ett tydligt hållbarhetsperspektiv kommer vara en viktig resurs i den förändringsprocess som Espiria genomgår just nu, och vi är mycket glada över att få välkomna henne till teamet.”

Huizi Zeng tillträdde sin roll som fondförvaltare den 12 april.

Senaste artiklarna

02/08/2022

Förvaltningskommentar juli 2022

Samtliga fonder utvecklades positivt under juli månad.

 
Läs mer
04/07/2022

Förvaltningskommentar juni 2022

Fonderna utvecklades svagt under juni månad, blandfonderna Espiria 30, Espiria 60 och Espiria 90 var ned med 2,7, 3,4 respektive 5,3 procent. Aktiefonderna Espiria SDG Solutions och Espiria Global gick ned med 4,2 respektive 5,3 procent. 

 
Läs mer
16/06/2022

East Capital Group släpper hållbarhetsrapport

Tillväxtmarknader avgörande för hållbar omställning

 
Läs mer
03/06/2022

Förvaltningskommentar maj 2022

Aktiefonderna Espiria Global och Espiria SDG Solutions visade en positiv avkastning om 0,3 respektive 2,0 procent, hjälpt av en rekyl uppåt på börserna under slutet av månaden. En stabilisering av den långa räntan i USA (10 årsränta på klart under 3 procent) förklarar skeendet.

 
Läs mer