09/04/2021

Espiria rekryterar ny förvaltare med expertis inom hållbara investeringar

Espiria rekryterar Huizi Zeng som med lång bakgrund inom impact-investeringar ska vidareutveckla arbetet med förvaltning kopplade till de globala målen för hållbar utveckling.

Huizi Zeng har 15 års erfarenhet från investeringsverksamhet, analys och finansiell rådgivning, senast från rollen som rådgivare inom impact-investeringar för China Alliance of Social Value Investment och som egen konsult. Hon har tidigare haft roller på bland annat Beringer Finance och Willis Towers Watson, men även East Capital där hon var analytiker under åren 2011-2016.

Huizi Zeng har en kandidatexamen i ekonomi från Huazhong University of Science and Technology i Wuhan och en master i ekonomi, med finans som specialistområde, från Handelshögskolan i Stockholm.

Rekryteringen görs mot bakgrund av Espirias prioriterade arbete med att integrera fler hållbarhetsaspekter i förvaltningen. Espiria genomgår ett omfattande förändringsarbete med målet att bli ledande inom global aktie- och nordisk ränteförvaltning kopplad till de globala målen för hållbar utveckling. I januari inledde East Capital Group även ett samarbete med den brittiska impact-investeraren Alquity för att vidareutveckla hållbarhetsarbetet inom såväl tillväxt- som utvecklade marknader, inom vilka Espiria har sitt huvudsakliga fokus.

Peter van Berlekom, CIO på Espiria, kommenterar: ”Rekryteringen av Huizi innebär att vi ytterligare förstärker vår kompetens inom ESG- och impact-investeringar. Huizis gedigna erfarenhet inom förvaltning med ett tydligt hållbarhetsperspektiv kommer vara en viktig resurs i den förändringsprocess som Espiria genomgår just nu, och vi är mycket glada över att få välkomna henne till teamet.”

Huizi Zeng tillträdde sin roll som fondförvaltare den 12 april.

Senaste artiklarna

02/06/2021

Förvaltningskommentar maj 2021

Espirias fonder visade en blandad utveckling under månaden, Offensiv och Defensiv var oförändrade, Världen och Sverige /Världen var upp med 0,1 procent respektive 0,8 procent. Balanserad var ned med 0,2 procent. Sammantaget har avkastningen i fonderna varit synnerligen god under perioden januari till och med maj i år, den ligger i spannet 5,2 – 14,7 procent beroende på risknivå (från Espiria Defensiv till Espiria Offensiv).

Lästid : 1 min 23 sek
Läs mer
04/05/2021

Förvaltningskommentar april 2021

Espirias fonder visade en fortsatt positiv avkastning under april månad. Offensiv var upp med 1,2 procent, Världen med 0,4 procent, Sverige/Världen med 0,4 procent, Balanserad med 0,3 procent och Defensiv med 0,6 procent. Aktier visade en mer dämpad utveckling (mätt i svenska kronor) efter en exceptionellt stor uppgång under mars.

Lästid : 2 min 53 sek
Läs mer
30/04/2021

Webinar med Espiria

Espiria har haft en stark start under första kvartalet 2021. Hör Peter van Berlekom berätta mer om hur han väljer ut bolag i portföljerna. Vi blickar även framåt – vad tror vi om marknaden för andra kvartalet?

 
Läs mer
01/04/2021

Förvaltningskommentar mars 2021

Fonderna visade en god avkastning under mars månad och första kvartalet. Till exempel är Espiria Sverige/Världen upp 11,1% hittils i år. 

Lästid : 3 min 43 sek
Läs mer