23/06/2021

Webbinariet om en historiska omröstningen där Linda Lagercrantz tillsammans med Peter van Berlekom, förvaltare Espiria och Anders Borg, senior rådgivare Espiria, går igenom alla frågor.

Några av slutsatserna:

  • Opåverkad börs långsiktigt: Enligt både Anders och Peter kommer inte börsen att påverkas, givet den låga politiska risken i Sverige. Svenska börsen är mer styrd av risker för inflation i USA och räntebeslut från FED. Eftersom FED har gått ut med att inflationen är tillfällig så har börserna kommit tillbaka.

  • Liten andel av nybyggnation som påverkas: Det rör sig om 4000–5000 lägenheter, vilket motsvarar ungefär 10% av all nybyggnation. Således lämnas de stora byggföretagen opåverkade.

  • Stark tilltro till Espiria: Vi har en stark tilltro till vinstutvecklingen i våra Espiria-fonder, vars prestationer idag ligger i toppen bland liknande fonder. Selektivt utvalda hållbara bolag levererar bra vinstutveckling.

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.
De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Senaste artiklarna

07/07/2021

Webbinarie 30 juli: Uppdatering av rapportsäsongen

Vill du hålla koll på vad som händer i marknaden även under semestern? Hur ser vår förvaltare PvB på begreppet ”Köp till sillen och sälj till kräftorna”? Och vad har hänt under rapportsäsongen? Varmt välkommen att delta på en kort livesändning 30 juli kl 11 med Peter van Berlekom och Linda Lagercrantz.

Lästid : 0 min 15 sek
Läs mer
01/07/2021

Förvaltningskommentar juni 2021

Samtliga Espirias fonder visade en positiv avkastning under juni månad, Defensiv med 1,3 procent, Balanserad med 2,2 procent, Sverige/Världen med 2,1 procent, Världen med 2,1 procent samt Offensiv med 3,6 procent. Sammantaget har avkastningen i fonderna varit mycket god under det första halvåret, från Defensiv (med risknivå 3) med +6,6 procent till Offensiv (med risknivå 6) med +18,8 procent.

Lästid : 3 min 25 sek
Läs mer
02/06/2021

Förvaltningskommentar maj 2021

Espirias fonder visade en blandad utveckling under månaden, Offensiv och Defensiv var oförändrade, Världen och Sverige /Världen var upp med 0,1 procent respektive 0,8 procent. Balanserad var ned med 0,2 procent. Sammantaget har avkastningen i fonderna varit synnerligen god under perioden januari till och med maj i år, den ligger i spannet 5,2 – 14,7 procent beroende på risknivå (från Espiria Defensiv till Espiria Offensiv).

Lästid : 1 min 23 sek
Läs mer
04/05/2021

Förvaltningskommentar april 2021

Espirias fonder visade en fortsatt positiv avkastning under april månad. Offensiv var upp med 1,2 procent, Världen med 0,4 procent, Sverige/Världen med 0,4 procent, Balanserad med 0,3 procent och Defensiv med 0,6 procent. Aktier visade en mer dämpad utveckling (mätt i svenska kronor) efter en exceptionellt stor uppgång under mars.

Lästid : 2 min 53 sek
Läs mer