text image

Peter van Berlekom

Peter är CIO Developed Markets (East Capital Group) med ett övergripande ansvar för Espirias strategier och ett fokus på globala aktier. Peter har en bred erfarenhet från såväl förvaltning som ESG-arbete och har tidigare varit ansvarig för bland annat Nordeas Europa-, Norden och Sverigeförvaltning samt varit chef för aktieförvaltningen på Alekta. Han utsågs även till Årets Stjärnförvaltare 2015 av Morningstar och Dagens Industri i kategorin Sverige storbolag. Peter kommer närmast från en roll som senior portföljförvaltare inom aktier hos Erik Penser Bank.

 

 

  Linkedin       

 

text image

Stefan Pari

Stefan arbetar som portföljförvaltare med fokus på ränteförvaltning på Espiria Kapitalförvaltning. Han har varit verksam i finansbranschen sedan 2007 och har under största delen av sin karriär arbetat som portföljförvaltare med fokus på ränteförvaltning. Han kommer närmast från Riksbyggen. Stefan har en magisterexamen från Stockholms Universitet med inriktning mot finans- och nationalekonomi.

 

 

  Linkedin       

 

text image

Henrik Kwarnmark

Henrik arbetar som portföljförvaltare med fokus på manager selection på Espiria Kapitalförvaltning. Han ingår också i förvaltningsteamet som beslutar om Espiria fondernas allokering. Henrik har arbetat i finansbranschen sedan 2001 och har tidigare arbetat bl.a. som Head of Business Development på den kvantitativa hedgefonden Density. Henrik har också mångårig erfarenhet av internationell kapitalförvaltning från bl.a. EFG Bank Schweiz. Henrik har en civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan och en magisterexamen i finansiell ekonomi från Stockholms Universitet.

 

 

  Linkedin       

 

text image

Jakob Wikander

Jakob arbetar som portföljförvaltare med fokus på allokering och aktier inom utvecklade marknader och tillväxtmarknader. Jakob har en bakgrund från East Capital där han arbetat under åren 2009-2015, samt från och med 2019. Däremellan har han arbetat som portföljförvaltare och analytiker på Ålandsbankens fondbolag med fokus på europeiska aktier och globala räntor.

Jakob har en magisterexamen i nationalekonomi från Uppsala Universitet och är certifierad CIPM från CFA Institute. Han talar svenska och engelska.

 

 

Linkedin       

 

Förvaltarna har ett nära samarbete med East Capital-gruppens övriga förvaltningsteam och externa rådgivare, däribland f.d. finansministern Anders Borg som ger löpande stöd i strategiska frågor och analys av världsekonomin.