text image

Peter van Berlekom

Peter är CIO Developed Markets (East Capital Group) med ett övergripande ansvar för Espirias strategier och ett fokus på globala aktier. Peter har en bred erfarenhet från såväl förvaltning som ESG-arbete och har tidigare varit ansvarig för bland annat Nordeas Europa-, Norden och Sverigeförvaltning samt varit chef för aktieförvaltningen på Alecta. Han utsågs även till Årets Stjärnförvaltare 2015 av Morningstar och Dagens Industri i kategorin Sverige storbolag. Peter kommer närmast från en roll som senior portföljförvaltare inom aktier hos Erik Penser Bank.

 

 

  Linkedin       

 

text image

Stefan Pari

Stefan arbetar som portföljförvaltare med fokus på ränteförvaltning på Espiria Kapitalförvaltning. Han har varit verksam i finansbranschen sedan 2007 och har under största delen av sin karriär arbetat som portföljförvaltare med fokus på ränteförvaltning. Han kommer närmast från Riksbyggen. Stefan har en magisterexamen från Stockholms Universitet med inriktning mot finans- och nationalekonomi.

 

 

  Linkedin       

 

text image

Huizi Zeng

Huizi Zeng arbetar som portföljförvaltare på Espiria Kapitalförvaltning och har gedigen erfarenhet inom förvaltning med ett tydligt hållbarhetsperspektiv. Huizi har 15 års erfarenhet från investeringsverksamhet, analys och finansiell rådgivning, senast från rollen som rådgivare inom impact-investeringar för China Alliance of Social Value Investment och som egen konsult. Hon har tidigare haft roller på bland annat Beringer Finance och Willis Towers Watson, men även East Capital där hon var analytiker under åren 2011-2016.

Huizi har en kandidatexamen i ekonomi från Huazhong University of Science and Technology i Wuhan och en master i ekonomi, med finans som specialistområde, från Handelshögskolan i Stockholm.

 

 

Linkedin   

 

text image

Jakob Wikander

Jakob arbetar som portföljförvaltare med fokus på allokering och aktier inom utvecklade marknader och tillväxtmarknader. Jakob har en bakgrund från East Capital där han arbetat under åren 2009-2015, samt från och med 2019. Däremellan har han arbetat som portföljförvaltare och analytiker på Ålandsbankens fondbolag med fokus på europeiska aktier och globala räntor.

Jakob har en magisterexamen i nationalekonomi från Uppsala Universitet och är certifierad CIPM från CFA Institute. Han talar svenska och engelska.

 

 

Linkedin       

 

text image

Karine Hirn

Hållbarhetschef för East Capital Group samt partner och en av grundarna. Innan Karine började på East Capital var hon ansvarig för Eastbridge Bank i Moskva och under 1994-1995 arbetade hon som konsult för olika finansieringsprojekt i Volgaregionen i Ryssland och var ansvarig för ett kreditriskutbildningsprogram vid NBD bank i ryska Nizjnij-Novgorod. Karine har universitetsexamen från EM Lyon i Frankrike samt en forskarexamen från Institut d’Etudes Politiques IEP i Paris. Hon har även studerat vid Moscow Financial Academy samt vid svenska handelshögskolan i Helsingfors. Hon talar franska, engelska, ryska och svenska.

 

 

Linkedin   

 

text image

Paul Nissan

Paul arbetar med ESG analys och frågor om hållbara investeringar inom East Capital Group. Han började på East Capital 2017 parallellt med sina studier och blev befordrad till sin nuvarande roll 2019. Paul har en masterexamen i finans från Uppsala Universitet och en magisterexamen i redovisning från Mälardalens Högskola.

 

 

Linkedin   

 

Förvaltarna har ett nära samarbete med East Capital-gruppens övriga förvaltningsteam och externa rådgivare, däribland f.d. finansministern Anders Borg som ger löpande stöd i strategiska frågor och analys av världsekonomin.